Skip to main content

Stedenband bezoekt zomerfeest in Louny

Afgelopen vrijdag en zaterdag was een delegatie van de Stedenband te gast bij het Zomerfeest in Louny. Tijdens deze Summertemptation (in het Tsjechisch Letní lounské vábení genoemd) kregen de partnersteden van Louny de kans zich middels een stand te presenteren.

In de kraam van Barendrecht, die werd bemenst door Anke en Jan van den Boogert en Hugo Langendoen, werd traditiegetrouw weer Hollandse kaas verkocht. Ook de stroopwafels konden natuurlijk niet ontbreken. De kaas en stroopwafels werden letterlijk warm ontvangen. Het was de afgelopen dagen in Louny namelijk ruim 30 graden.

Tijdens de openingstijden van de kraam waren ook vrijwilligers van de stedenband uit Louny aanwezig. Het hoofddoel van het bezoek was immers de onderlinge contacten en vriendschap te laten zien. Dat lukte prima! 

Er vonden veel gesprekken plaats met oude bekenden, maar ook nieuwe belangstellenden wisten de kraam te vinden. Ook leden van het koor Harmonie, dat in juni een zeer succesvol optreden gaf in de Dorpskerk, wisten de kraam goed te vinden. 

De Barendrechtse delegatie kijkt met veel plezier en dankbaarheid terug op dit bezoek. Iedereen was blij dat deze contacten na een aantal jaren Corona-stilte weer mogelijk zijn.

foto zomerfeest

Twee leden van het koor Harmonie waren vrijdag de eerste gasten bij de kraam van de Stedenband