Skip to main content

Grote groep leerlingen van Portus Groene Hart bezoekt Louny

Op woensdagmiddag 11 oktober bracht een groep van 43 leerlingen en 5 docenten van Portus Groene Hart een bezoek aan Louny. Dit bezoek was onderdeel van de vijfdaagse excursie die deze groep bracht aan de Tsjechische hoofdstad Praag. 

In Louny werd de groep verwelkomd door vrijwilligers van de Stedenband uit Louny. Zij leidden de groep rond in het oude centrum. Na deze wandeling zette de groep koers naar het gemeentehuis van Louny. Daar werd de groep officieel welkom geheten door de burgemeester van Louny. In de raadzaal waren ook leerlingen en docenten aanwezig van het gymnasium. Deze leerlingen gingen na het officiĆ«le gedeelte met de Nederlandse leerlingen op pad om hun leeftijdsgenoten te laten zien wat hun favoriete plekken zijn in Louny. Voor de docenten was er een bezoek gepland aan het gymnasium. Na een uitgebreide ronde door het gebouw was het tijd om even op adem te komen met een kopje koffie en een versnapering. 

Na het afscheid van de leerlingen uit Louny en wat vrije tijd zette de groep koers richting bowling Novy Svet. Hier werd bowlen gecombineerd met het eten van smakelijke pizza's. Een combinatie die dus zowel letterlijk als figuurlijk in de smaak viel. Rond 20.00 uur in de avond ging de groep weer terug richting Praag.