Skip to main content

Barendrecht op muzikaal bezoek in Louny

Louny de Tsjechische partnergemeente van Barendrecht heeft een actief muziekleven. Een Barendrechtse delegatie heeft hier begin mei een duidelijk beeld van gekregen. Een groep van 16 deelnemers heeft zich namelijk verdiept in de muziek die daar wordt gemaakt. In het kader van de stedenband brachten zij een bezoek van 5 dagen aan Louny. In oktober volgt het tegenbezoek vanuit Louny aan Barendrecht.

 Het thema van de Stedenband is dit jaar muziek. Bij aankomst in de muziekschool van Louny werd de delegatie muzikaal onthaald door twee bands uit Louny. Al snel moesten de bezoekers ook zelf meezingen op twee bekende Nederlandse liederen, ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Het kleine café aan de haven’. Kennis werd gemaakt met de zeer actieve Muziekschool van Louny. Zo gaven leerlingen van de Muziekschool later die week een uitvoering en werd een CD met eigen muziek uitgedeeld. In de Hussitische kerk werd een optreden van het Harmoniekoor uit Louny bijgewoond. In de naburige stad Teplice beluisterde de delegatie een concert van het Noord-Tsjechische Filharmonie-orkest. En de delegatie kon actief aan de slag tijdens een drumworkshop.

 In Louny staat een fabriek voor accordeons en mondharmonica’s. Onderdelen voor deze muziekinstrumenten worden over de gehele wereld geëxporteerd. Het was bijzonder om het verfijnde ambachtswerk te zien waarmee deze muziekonderdelen worden gemaakt.
Ook was er nog gelegenheid om ’s avonds muziekoptredens bij te wonen van een country-groep en een rock band.

 workshop drummenBezoek Harmonicafabriek