Skip to main content

Muziekkoor uit Louny treedt op in Barendrecht

Op vrijdag 15 september treedt een kinderkoor van de muziekschool uit Louny op in Barendrecht. Om 14.30 uur in het gebouw van het Dienstencentrum aan de Windsingel 166 zal dit koor onder leiding van de pianist Daniel Dobiáš liederen ten gehore brengen die te maken hebben met Tomas Masaryk, de eerste president van Tsjechoslowakije (1918-1935). In een ruim een uur durende voorstelling zal een repertoire worden gespeeld ter gelegenheid van de 80e sterfdag van Masaryk. De nummers geven een mooi inkijkje in de belangrijkste gebeurtenissen van Tsjechië/Tsjechoslowakije. Per nummer zal een korte toelichting in het Nederlands worden gegeven. Het koor treedt ook op in Brussel en Rotterdam. Omdat Masaryk in oktober 1914 Rotterdam bezocht vindt daar een herdenking plaats.

De voorstelling is voor iedereen gratis toegankelijk: vrijdag 15 september 14.30 uur in de recreatieruimte van de Windsingel 166 in Barendrecht.

Louny is de partnerstad van Barendrecht. Ieder jaar vindt uitwisseling plaats aan de hand van een thema. Dit jaar staat in het teken van de muziek.

 

Optreden koor Zus in Barendrecht