Skip to main content

Louny op muzikaal bezoek in Barendrecht

 Van woensdag 25 tot en met zondag 29 oktober bezoekt een delegatie vanuit partnerstad Louny Barendrecht. Zestien inwoners van Louny komen kijken hoe in Barendrecht muziek wordt gemaakt. Muziek is dit jaar het thema. In het voorjaar heeft een aantal Barendrechters in Louny kennis kunnen maken met de muziek in Louny. Nu volgt het tegenbezoek aan Barendrecht.

Op het programma staan onder meer een bezoek aan CultuurLocaal en de Harmonie. CultuurLocaal organiseert op donderdagavond 26 oktober in de Baerne, Buitenlandse Baan 1, een concert waarop leerlingen muziek spelen van Nederlandse afkomst. Deze avond is vrij toegankelijk. Aanvang 19.30 uur. Bij de Harmonie woont de delegatie een repetitie bij van het Dagorkest en wordt een klein concert aangeboden. Verder zal Hans van Gelder een lezing houden over de verschillen tussen Tsjechische en Nederlandse muziek. Ook zal een uitstapje naar Utrecht worden gemaakt. Daar staat het Museum Speeldoos, waar onder andere het typische Nederlandse draaiorgel te bewonderen valt. Aan het einde heeft de groep zo een indruk kunnen krijgen van het muziekleven in Barendrecht. Tot slot zal de groep nog creatief aan de slag gaan in workshops van tekenen, schilderen, kralenkettingen maken en figuurzagen.

In december volgen nog optredens in Barendrecht van de groep Blueberries uit Louny op het Winterfeest en in de Beuk. In 2018 wordt bekeken of de groep Adrumaline kan optreden op het zomerfeest van Louny. En afgelopen september heeft een jongerengroep van de Muziekschool uit Louny gezongen in de Windsingel.

 

 

Blueberries uit Louny treden op bij winterfeesten in december