Skip to main content

Internationale jongerenontmoeting in Zschopau 2024

INTERNATIONALE JONGERENONTMOETING IN ZSCHOPAU VOOR JONGEREN VAN 12 TOT EN MET 16 JAAR OUD 

Heb jij altijd al kennis willen maken met jongeren uit andere landen en nieuwe vrienden en vriendinnen willen maken afkomstig uit Tsjechië, Duitsland en Frankrijk? Wil jij met hen een geweldige week vol sport, spel en uitstapjes naar verschillende leuke plaatsen beleven? 

Doe dan mee aan onze internationale jongerenontmoeting! 

Dit jaar vindt de jongerenontmoeting plaats in het Duitse Zschopau. Wat staat je daar te wachten? Een onvergetelijke week waarin je samen met een gevarieerde groep met deelnemers per land, de charmes van Zschopau ontdekt. De activiteiten variëren van lokale uitstapjes tot sportieve en creatieve bezigheden. Elke dag sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd, waarbij we de hoogtepunten van de dag delen en vooruitblikken op wat komen gaat. Dit is dé kans om een hele week op te trekken met leeftijdsgenoten uit verschillende landen. We kijken ernaar uit om samen met jou een geweldige tijd te beleven!

Deze jongerenontmoeting wordt georganiseerd door STICHTING STEDENBAND BARENDRECHT-LOUNY waarmee we internationale samenwerking en vriendschappen bevorderen. 

Plaats: Zschopau in Duitsland 

Datum: zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 27 juli 2024 

Wie: jongeren vanaf 12 jaar tot en met 16 jaar die wonen en/of naar school gaan in Barendrecht 

Vereisten: Aangezien het een internationaal zomerkamp is, is het belangrijk dat je je makkelijk verstaanbaar kunt maken in het Engels en je de Engelse taal kan volgen. Je hoeft echt geen heel hoog niveau qua Engels te beheersen, maar het is wel handig als je de basisvaardigheden onder de knie hebt. 

Kosten: €295,- voor de hele week, inclusief overnachting, maaltijden, excursies, activiteiten en treinreis heen en terug. 

Leiding: Hugo Langendoen, voorzitter Stedenband Barendrecht (en al 20 jaar werkzaam als docent wiskunde op Portus Groene Hart) en Laura Timmer, secretaresse Stedenband Barendrecht (student Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Daarnaast zijn er vanuit de drie andere landen ook ervaren docenten en jongerenwerkers bij de begeleiding betrokken. 

Aanmelden: ben jij ook zo enthousiast? Meld je dan snel aan voor deze fantastische week! Dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en leeftijd. We kijken al uit naar je berichtje.